Třída V. B

Výprava za ledními medvědy

Zima všude kolem nás

Dnes ráno pěkně přituhlo a tak jsme se mohli vydat na výpravu za ledními medvědy. Sice jenom na papíře, ale zábava to byla i tak. Pracovali jsme tupovací technikou a dolepili jsme krásné stříbrné stromy a velké ledovce.

Také víme, že medvěd lední je největším druhem medvěda a největší žijící pozemní šelma. Obývá pobřeží a zamrzlá moře polárních oblastí Evropy, Asie a Ameriky. Nejoblíbenější potravou jsou tuleni, které loví u dýchacích otvorů v ledu. Ročně jich uloví kolem 60 kusů. Výborně plave a potápí se. Bohužel v poslední době jejich počet klesá. Na vině jsou klimatické změny způsobující tání ledových ploch, které jsou pro tyto šelmy životně důležité.

Přejeme všem medvědům, ať přežijí rok 3 000.